Gevel zandstralen

Wat is zandstralen?

zandstralen gevel

Zandstralen is het proces van het aanbrengen van een straalmiddel, zoals zand, op een object onder hoge druk, meestal onder luchtdruk, om oppervlakteverontreinigingen te verwijderen.

  • Sneller om verontreinigingen te verwijderen, maar zeer destructief omdat de druk niet kan worden gewijzigd en het medium ook zeer abrasief is.
  • De gebruikte media zijn kiezelzand en het gebruik ervan is verboden in het Verenigd Koninkrijk en in veel andere landen.
  • Het is een zeer stoffig proces en het afval kan potentieel verstoppingen en schade toebrengen aan de lokale watervoorziening en het milieu als gevolg van de silica in het zand.
  • Het zal put en scheeftrekken metalen oppervlak. Niet aanbevolen voor zachtere materialen zoals hout, baksteen, zandsteen, carrosserie strippen.

Lees meer over: gevel zandstralen op gevelreinigingen.be

Zandstralen en een oude gevel? Een historisch gebouw, een herenhuis, een monument of een kerk in zijn oude staat herstellen? Bruggen en hoogspanningsmasten onderhouden? Afhankelijk van de toepassing zijn steigernetten onmisbaar. Ze worden voor de gevel aan de steiger bevestigd, waar ze voorkomen dat vuil, stof en andere ongewenste materialen naar beneden vallen. Zo worden zowel de voorbijgangers als de omgeving beschermd tijdens allerlei bouw-, (gevel)restauratie- en industriƫle zuiveringswerken.

In de bouw worden dagelijks fijnmazige en fijnmazige steigernetten gebruikt door aannemers, steigerbouwers en gevelreinigingsbedrijven. Bij renovatie en restauratie, maar ook bij nieuwbouw. Van isolatie tot reiniging en gevelafwerking. Afhankelijk van de aard en duur van de werkzaamheden kunt u kiezen voor een lichte of zware uitvoering. De eerste versie wordt fijnmazige netten genoemd, de tweede als fijnmazige netten (of zandstraalnetten). Het verschil zit hem in de windpenetratie. Fijnmazige netten hebben een windpenetratie van 50%-80%, terwijl dit in fijnmazige netten 10% is.

Als specialisten op het gebied van gritstralen houden wij ons voornamelijk bezig met beton, staal en hout, maar onze goed opgeleide medewerkers zijn ook gespecialiseerd in het reinigen van baksteen en steen.

Het zandstralen bestaat uit een mild straalmiddel en is het meest geschikt voor het verwijderen van oppervlakteverontreinigingen, lichte roest, randbramen en coating van de meeste metaalsoorten, waaronder aluminium, gietijzer en zacht staal, maar ook beton en hout.